Metalne površine ne zahtevaju nikakvo posebno održavanje osim generalnog periodičnog čišćenja. Vlažna krpa ili krpa za prašinu bi trebalo da bude više nego dovoljna. Izbegavajte abrazivne materijale.

Nemojte nanositi nikakve hemikalije, jer bi to moglo zatamniti ili čak oštetiti završni sloj.

Opšte smernice za održavanje metalnog namještaja:

  1. Uklonite sve tapacirane jastuke ili ukrasne jastuke
  2. Lagano pošpricajte metalne okvire namještaja na otvorenom baštenskim crevom da biste isprali najznačajnije dijelove prljavštine i ostataka
  3. Čišćenje treba obaviti toplom vodom i neutralnim sapunom.
  4. Isperite krpu i ponovite brisanje čistom vodom
  5. Koristite mekani piling. Spriječava metalne ogrebotine.
  6. Ne koristite, ni pod kojim okolnostima, korozivne proizvode, jer mogu da izazovu modifikacije boje i boje.

Najpraktičnije i rješenje za najbolju zaštitu Vašeg namještaja koji ne koristite često je da se odlučite za navlake za namještaj. Ovo je dugoročno rješenje i najzaštićenije.

Presvlake za namještaj su odličan način da zaštitite svaki komad namještaja, od kiše i bledećih UV zraka kada se ne koriste. Ovo rješenje takođe može da spriječi štetočine i prašinu, ako skladištite dijelove na otvorenom u zatvorenom prostoru ili u zaštićenim prostorima tokom zime.

Presvlake za namještaj treba da stavite tek nakon što ste temeljno očistili komad, kako biste spriječili pojavu buđi ili drugih supstanci.

Bez obzira na ove savjete o tome kako da pravilno negujete i održavate metalni namještaj uvek potpuno nov, ne zaboravite da sledite i uputstva za njegu proizvođača. Komadi mogu imati različite pravce čišćenja.