Prije nego što se odlučite za kupovinu kancelarijske stolice, potrebno je da utvrdite svrhu u koju će se ona koristiti. Treba da odredite da li će ta stolica biti korišćena samo od strane Vas, ili će je koristiti i ostali ljudi u kancelariji.

Takođe, potrebno je odrediti i da li će to biti stolica u kojoj provodite 2-3 sata, ili puno radno vrijeme. Na našem sajtu postoji dosta modela. Na Vama je da odaberete koji najbolje odgovara Vama i poslu kojim se bavite. 

Ukoliko radite na poslu koji zahtjeva često pomjeranje gornjeg dela tijela, potrebno je da taj parametar uvijek imate na umu. Za ovakav posao Vam nije potrebna velika stolica, kako biste lakše mogli da se pomjerate. Takođe, potrebno je da kupite stolicu bez držača za ruke, ili neku kojoj držači lako mogu da se skinu i vrate. Za takve delatnosti odlična je Tapacirana stolica sa mrežastim naslonom ili u koliko volite jednostavniji stil Izlivena složiva stolica

Ukoliko radite na poslu gde je potrebno da često pomjerate stolicu, potrebna Vam je stolica koja ima kvalitetne točkiće. Gumeni točkići su sjajan izbor, a ukoliko imate tepih u kancelariji, izaberite točkiće koji se lako kreću po ovoj površini. Potrebno je da stolica bude lagana, kako bi bila lako pokretna, kao i da se okreće za 360 stepeni. U tom slučaju odlično rješenje je klasičnija Kancelarijska okretna stolica bez naslona za ruke ona može biti dobar izbor u koliko volite taj stil. 

Ukoliko radite na statičnom poslu i nije potrebno da često pomjerate stolicu, potrebna Vam je ona koja se savršeno uklapa uz Vaše tijelo. S obzirom na to da će Vaše tijelo dugo vrijemena biti statično, potrebno je da stolica bude udobna, tada se preporučuje Ergonomska kancelarijska stolica sa visokim naslonom kako bi se smanjili bolovi u leđima. 

Kancelarijske stolice