Kancelarijske stolice dolaze u velikom broju stilova i dizajna. Uglavnom su dizajnirane imajući na umu dobro držanje i udobnost.

Konferencijske stolice se uglavnom koriste u salama za sastanke i poslovnim sastancima. Pošto se koriste za saradnju, a ne za stvarni rad, za ovaj dizajn je potreban udoban položaj sedenja.

Nisu tako prilagodljive, funkcionalne i mobilne kao druge stolice na ovoj listi. Ali neke konferencijske stolice dolaze sa ugrađenim točkovima.

Ako tražite stolicu koja Vam je udobna na leđima, onda će Vam trebati ergonomska stolica. Ova stolica je savršena za one koji pate od problema sa leđima ili kičmom jer pruža adekvatnu podršku leđima. Pogodna je i za položaje sa produženim sedenjem. Ergonomske stolice dolaze sa drugim karakteristikama kao što su podesive visine, nasloni za ruke i nasloni za glavu za održavanje pravilnog držanja tokom rada.

Izvršne stolice se često koriste u kombinaciji sa izvršnim stolovima i menadžerskim stolovima. Ove stolice takođe sadrže točkiće koji olakšavaju kretanje ovih stolica u kancelariji. Dolaze sa karakteristikama kao što su visoki naslon, kao i podstavljeni naslon za ruke i naslon.

Izvršne stolice se često prave od kože, poliuretanske pene i mekih materijala.

Radne stolice su najčešći tip kancelarijskog namještaja. Ovo je osnovni dizajn koji se sastoji od točkića za lako rotiranje. Neke radne stolice su obložene penom za dodatnu udobnost i podršku. Neki proizvođači olakšavaju podešavanje visine. Pored ovih karakteristika, radne stolice su najpristupačnije stolice na ovoj listi.