Kada razmišljate o kancelarijskom namještaju, jedna od prvih stvari koje treba imati na umu su kancelarijski stolovi i stolice. Postoje različiti stilovi i tipovi kancelarijskih stolova.

Stolovi za Vaš poslovni prostor će se razlikovati u zavisnosti od funkcija. Na primer, radni sto operatera neće raditi isto kao izvršni ili stojeći stolovi u uglu.

S druge strane, sto izvršnog direktora neće izgledati isto kao recepcija. Zato je toliko važno da kupujete različite kancelarijske stolove koji odgovaraju različitim potrebama i zahtevima Vaše kancelarije.

Izvršni stolovi su stolovi rezervisani za menadžere i supervizore. Njihova kancelarija bi trebalo da bude drugačija od kancelarije rukovodilaca. Stil i funkcija ovog stola se često zasnivaju na prirodi posla koji je uključen, položaju osobe i objektima koje koriste.

Stolovi podesivi po visini su precizni, kao što naziv govori. Oni su idealni za one od kojih se traži da stoje i rade u isto vrijeme. Neki primeri uključuju arhitekte, predstavnike službi za korisnike, dizajnere i profesionalce na recepciji. Neophodno je pronaći sto koji je dovoljno čvrst i koji ima odgovarajuće mehanizme.

Pisaći stolovi pružaju dovoljno prostora bez kabina, fioka, polica ili drugih detalja koji Vam možda neće trebati. Dolaze u širokom spektru dizajna, završnih obrada i stilova koje možete izabrati. Usredsredite se na svoj stil i ukus kada kupujete pisaći sto za svoj poslovnni prostor.

Poput pisaćih stolova, kompjuterski stolovi se ne koriste samo za računare. Ovi jednostavni stolovi pružaju Vam sav prostor koji Vam je potreban da držite sve svoje tehnološke uređaje na jednom mestu ako želite. Ili, možete uživati u otvorenom prostoru da biste se fokusirali na svoj posao. Možete da smestite svoj monitor, kablove i konektore potrebne da bi računar radio što je brže i efikasnije moguće. Neki računarski stolovi dolaze sa izvlačećim ležištima za tastaturu koja se vraćaju unutra kada se ne koriste.