Vaša kancelarija jedan je od najpotcenjenijih faktora koji utiču na produktivnost, a uredno i čista kancelarija ključ je Vašeg uspjeha. Da bi ste imali uvek dobro organizovan prostor u kome se osjećate prijatno, kancelarija mora biti pametno osmišljena.

Evo savjeta kako to možete postići: 

10 minuta svakog dana za organizaciju stvari 

Neuredna radna mjesta će vjerovatnije stvoriti problem, a ne nove ideje. Prema istraživanju u SAD sprovedenom od strane Brother International Corporation, zaposleni u kancelariji provode skoro 38 sati godišnje u potrazi izgubljenih ili zaturenih predmeta. Cijena ove neorganizacije procenjuje se na oko 89 milijardi dolara godišnje. 
 Odvojite nekoliko minuta svakog dana kako biste pospremili svoje radno mjesto. Možete to uraditi skladištenjem viška stvari i održavanjem sistema organizacije koji odgovara Vašem stilu, kako Vas dodatne nagomilane stvari ne bi omjetale. 

Skladištite arhivsku dokumentaciju i dobijte na prostoru 

Većina firmi po trenutnom zakonu mora da čuva arhivsku dokumentaciju i do 10 godina unazad. Upravo ta dokumentacija vrlo četo zauzima veliki dio prostora u kancelariji i stvara nepotrebni nered. Naročito ako se provodi dosta vrijemena u kancelariji, veoma je važno za produktivnost da se osjećate prijatno u tom istom prostoru. Osim toga, skladištenjem registratora dobijate nekoliko dodatnih m2 u kancelariji. Zato je uvijek dobro da Vaša kancelarija ima roto police za registratore, metalne police ili metalni fiokar u kom ćete odlagati i organizovati dokumenta. 

Organizovana kancelarija podstiče više kretanja 

Pisaći sto sa električnim podešavanjem visine može odlično da utiče na promjenu položaja tela i kretanje tokom dana, i još mnogi drugi načini za kretanje na radnom mjestu. Na primer, premeštanje štampača ili telefona na drugu stranu kancelarije ili postavljanje aparata za vodu stvaraju razloge za ustajanje i pokret. 

Personalizujte Vaš prostor za rad 

Personalizacija Vašeg prostora može povećati emocionalnu povezanost s poslom, ali održavanje radnog mjesta organizovanim podrazumijeva ograničavanje količine nakupljenih stvari. Da ne biste opteretili sto nepotrebnim stvarima, koristite samo lične predmete od posebnog značaja.  U ovako organizovanom prostoru, neće Vam se spavati, a tokom radnog vrijemena pažnju Vam neće odvraćati nered koji ste prethodnih dana gomilali. 

Funkcionalnost prostora